Är du ny i Brf Barisen1? Varmt välkommen!

Här följer lite kort information kring vad som kan vara bra att tänka på!

I föreningen finns en tvättstuga med två tvättgrupper. Denna finns på Stöttingsgränd 18 med ingång via porten på västra gaveln. Bokning sker med tagg via den elektroniska tavlan på väggen utanför tvättstugan. Du kan också boka via nätet på http://84.216.97.10/, men du måste slå av Wifi för att nå sidan. Där loggar du in med användarnamn, som är brickans nr + lösen, som är den kod du satt på din bricka på porttelefonen. Läs ordningsreglerna för tvättstugan här.

Till varje lägenhet hör också ett förråd. Vi rekommenderar att du skaffar ett bra hänglås till förrådsdörren Vill du ha mer plats har vi även extraförråd att hyra ut, separat kö. Kontakta i så fall styrelsen.

Behöver du P-plats? Kontakta föreningens förvaltare, Delagott AB för att ställa dig i kö. Det finns totalt 27 parkeringsplatser i föreningen, där samtliga har en laddstolpe för elbil och motorvärmar uttag!

För att komma in i porten behöver du en låsbricka (tagg) (även nyckel fungerar). Denna erhålls av föreningen och ytterligare låsbrickor går att beställa. Samma tagg används till tvättstugan!

Första gången du använder brickan ombeds du att ställa in en kod till brickan. Håll brickan mot läsaren och följ instruktionerna för att ställa in din kod. Koden används kvälls/nattetid mellan 20.00 – 08:00, dagtid räcker det med att hålla upp brickan mot läsaren.

Nyckar till port/källare/allmänna utrymmen samt nyckel till cykelförråd går att beställa av styrelsen via Paul Guyard eller Thomas Carpstedt, som kontaktar låssmeden i Västertorp för godkännande av ny nyckel. Lägenhetsinnehavaren får sen kvittera ut en ny nyckel till egen bekostnad hos den låssmeden!

Samtliga portar har en porttelefon installerad. För att ringa på porttelefonen söker man upp lägenhetsinnehavaren med hjälp av pilarna och trycker ring, det ringer då på lägenhetsinnehavarens telefon som svarar och öppnar porten genom att trycka 5 på sin telefon. Vill man inte öppna porten lägger man bara på samtalet.

Styrelsen behöver godkänna alla renoveringar (stora som små) på förhand. Men i det stora hela brukar standardrenoveringar inte ha något komplicerat förfarande.
Läs mer om renoveringar här.

På gården finns ett miljörum där det sorteras glas, plast, kartong, tidningar och matavfall samt hushållssopor. Hushållssopor kan även slängas i sopnedkastet utanför Stöttingsgränd 18-20. Genom att sortera väl minskar vikten på våra brännbara sopor markant och varje kilo sparar föreningen pengar. Miljöfarligt avfall såsom elektronik/vitvaror/färgburkar etc.. sorteras på närmaste återvinningsstaion som är Sätra ÅVC, på Strömsätravägen 8.

Föreningen sorterar även matavfall, kontakta styrelsen vid intresse.

Även om trapphus och källargångar är rymliga är det under inga omständighet tillåtet att förvara cyklar, barnvagnar, möbler eller något annat av den enkla anledningen att de utgör en stor brand- och utrymningsfara. Utnyttja istället föreningens cykelrum eller barnvagnsrum eller förvara dina saker i lägenheten. Trapphuset är alla grannars gemensamma utrymme och säkerheten påverkar alla i en nödsituation. Behöver du mer plats? Kontakta föreningen för att ställ dig i kö till ett extraförråd.

Föreningen har en egen grillplats på området. Denna är fri att utnyttja för föreningens medlemmar.

Kom ihåg att lägga till bostadsrättstillägg till din hemförsäkring om du inte redan har. Kontakta ditt försäkringsbolag och meddela att du bor i bostadsrätt och behöver bostadsrättstillägg.

Välkommen till Västertorp och Stöttingsgränd, stadsdelen som under 50 och 60-talet kallades för förortens Östermalm. I centrum som ligger några hundra meter från föreningen finns två matvarubutiker, apotek, bageri och flera andra butiker.

Västertorp är känt för sina många skulpturer som står uppställda i området. Passa på att gå en skulpturvandring och lär dig mer om dessa skulpturer. Här en liten video om området. Dom första 2 min är våran förening, Brf Barisen 1.

Stadsvandring Västertorp

Du som vill bli mer delaktig i ditt gemensamma boende och gillar att påverka kan kontakta styrelsen och/eller valberedningen. Eftersom föreningen drivs av medlemmar behövs det alltid nya drivkrafter och hjälp. Oavsett om du har speciella superkrafter eller mest brinner för fina grillplatser för alla finns det plats för ditt engagemang. Kontakta styrelsen om du vill hjälpa till i föreningen. Föreningen har även en facebook grupp (BRF Barisen 1), där allt av intresse kan delas!

All felanmälan rapporteras omgående till föreningens tekniska förvaltare, Delagott AB. Använd formuläret under Boendesidor, Felanmälan!

Då förening har egna solpaneler och debitering sker via IMD(individuell mätning och debitering), behövs inget elabonnemang tecknas! Detta sköts av delagott, och förbrukningen kommer på avi tillsammans med månadsavgiften!